Grand Hotel Hradec, který v Peci po Sněžkou nabídne dosud nejkvalitnější ubytovací kapacity, se otvírá již za několik týdnů. Architektonicky výrazná funkcionalistická stavba pyšnící se standardem 4+ hvězdičky přivítá počátkem letních prázdnin po tříleté výstavbě první návštěvníky.
Turisticky oblíbenému krkonošskému letovisku nabídne charismatický hotel nejen více turistů, ale i navazující služby, jako je wellness nebo konferenční centrum. Současně s hotelem se otevírá i velká restaurace s jedinečnou atmosférou a vlastním barem a také obchod se sportovní módou Sportalm Kitzbühel. Hotel přinese i desítky nových pracovních míst pro obyvatele regionu.
Novostavba, stojící na místě někdejšího hotelu Hradec v samém centru Pece, je zatím poslední velkou investicí do rozvoje ubytovacích kapacit ve městě. Díky Grand Hotelu Hradec získává krkonošská destinace konečně ubytovací služby špičkových parametrů, které obstojí i v konkurenci proslulých alpských středisek.
„Je to dobrá zpráva nejen pro ty, kteří dosud hledali kvalitní ubytování v jiných horských centrech, ale i pro místní. Nechtěli jsme stavět v Peci další apartmány. Obec si zaslouží hotel na úrovni více než čtyř hvězd, a ten tady dlouho chyběl. Věříme, že z něj budou mít prospěch i obyvatelé regionu, buď jako zaměstnanci nebo jeho dodavatelé,“ říkají za investory Martina a Tomáš Otrubovi, kteří v Peci bydlí a již před pěti lety na nedalekých Vlašských boudách postavili dřevěnou kapli se zvonem, která se stala oblíbeným cílem turistů.
Vedení hotelu, který stojí poblíž dolní stanice lanovky na Sněžku, již nabralo do provozu desítky stálých zaměstnanců. „Stále máme neobsazeny zajímavé pracovní pozice. Nabízíme práci v jednom z nejlepších hotelů v Krkonoších,“ říká ředitel Grand Hotelu Hradec Michal Brokeš, který má dlouholeté zkušenosti s vedením mezinárodních hotelových řetězců. „Chtěli bychom vytvořit dokonalý servis pro ty, kteří rádi tráví volný čas v horském prostředí,“ dodává Brokeš. Management hotelu má současně ambice do Pece přilákat i pořádání nejrůznějších kongresů a firemní klientelu.
Moderna v souladu s přírodou
Hotel navržený ve funkcionalistickém stylu je citlivě zasazen do svažitého terénu. Postaven byl podle projektu české architektky a designérky Barbory Škorpilové z ateliéru Mimolimit. Tvoří jej betonový skelet, vnější plášť kombinuje skleněné plochy, slivenecký mramor a opálený modřín. Stěžejním prvkem jsou plochy pokryté přírodním kamenem z Čech, který je v exteriéru štípaný a v interiéru leštěný. O tom, že na sebe nový hotel poutal pozornost už během výstavby, svědčí i ekologické ocenění Ministerstva pro místní rozvoj ČR za „moderní a energeticky soběstačnou budovu“. Hotel totiž bude vytápěn pomocí geotermálních vrtů a částečně také pomocí rekuperace horského vzduchu.
Nová dominanta Pece nabídne 68 moderních dvou- až čtyřlůžkových pokojů v různých cenových relacích pro více než 200 osob. V hotelu jsou také čtyři konferenční místnosti pro až 180 osob, dvě podzemní garáže a celkem 56 parkovacích míst, úschovna lyží a kol či obchod Sportalm Kitzbühel se značkovým sportovním oblečením a módou s vchodem přímo z hlavní ulice. Hostům bude k dispozici wellness centrum s kapacitou až 40 osob, rozdělené na veřejnou a privátní část, nabízející širokou nabídku masáží, aromaterapií či kosmetických procedur. Chybět nebude ani dětský koutek pro rodiny s dětmi.
Součástí hotelu je restaurace Meet & Meat pro až 111 hostů, jejíž kuchyni povede šéfkuchař Petr Šmrha, který sbíral zkušenosti v michelinských podnicích. Ten plánuje nabídnout moderní českou kuchyni inspirovanou tradičními krkonošskými pokrmy. Dvorním dodavatelem restaurace bude statek Annovice na Jindřichohradecku, odkud budou v sezoně proudit čerstvé ryby, drůbeží a jehněčí maso, ale i stařené hovězí. Vinotéka restaurace nabídne širokou škálu vín z celého světa a vlastního someliéra. Mimo pečlivě ošetřeného plzeňského piva jsou pro milovníky pěnivého moku připraveny speciály z nedalekého minipivovaru Trautenberk. Restaurace, která se otevře i neubytovaným hostům, bude zahrnovat i stylový bar specializující se šumivá vína a Champagne nebo privátní salónek pro zvláštní příležitosti.