Když se ubytujete v nějakém hotelů, co v něm hledáte? Dokonalý interiér? Úžasné barvy a vybavení? Bohaté služby? Nebo tapety s klobásami, párky a kousky masa, které visí z háků na zdi? Vítejte v penzionu Boebel Bratwurst Bed and Breakfast, o kterém jeho majitel tvrdí, že je prvním světovým klobásovým hotelem.
Mnoho lidí nemá vůbec tušení, jak se vůbec klobása nebo jiné uzeniny vyrábí. Ale pro ty, které to zajímá, zprovoznil majitel Claus Boebel právě tento neobvyklý hostinec nacházející se v malé vesničce Rittersbach nedaleko Norimberku v Německu.
Klobásová mánie
Boebel, 48 let, je německý řezník čtvrté generace a hotel s tématikou klobásy sousedí s řeznickým obchodem v přebudované stodole. Majitel žije hned vedle, se svou ženou a dvěma dcerami. Říká, že se rozhodl otevřít hotel na oslavu svého oblíbeného německého jídla.
„Rád cestuji po celém světě a když cestují, líbí se mi různé potraviny a kultura jídla,“ říká Boebel.
Protože chtěl, aby i u něj doma měli lidé možnost se setkávat a dát si typické jídlo, vznikl mu v hlavně nápad, který později realizoval. Kde se ale vzalo přesně toto téma? A kdo navrhoval klobásové tapety?
„Tento hotel jsem navrhl sám, protože jsem chtěl, aby měl všechno, co je potřeba (vodu, elektřinu, hezký nábytek a zároveň i něco úplně jiného,“ prohlásil.
Boebelův hotel nabízí rozhodně něco výjimečného. Koneckonců, zajímavá místa a poznání jsou dnes jedním z nejžhavějších trendů cestovního ruchu. Výhodou je, že samotné město mají turisté v oblibě dostatečně, takže nebylo nikterak nutné je sem lákat předtím, než hotel poprvé otevřel své dveře.
„Není to zámek, není to turistické místo, je to hotel. Chci přivést turisty z celého světa do Rittersbachu, mé domovské vesnice.“
Kolín nad Rýnem. Proč navštívit německé město s bohatou historií
Zájem z celého světa
Boebel Bratwurst Bed and Breakfast byl otevřen v září 2018 a Boebel říká, že ho už navštívili hosté z celého světa. Jen za první čtyři měsíce přijeli turisté z Číny, Japonska, Nigérie, Francie, Itálie, Švédska a Španělska. Většina hostů viděla hotel online a chtěla ho spatřit i na vlastní oči. A žádný z nich nebyl nikdy zklamaný, když viděl skutečnost, a hlavně výzdobu místa.
Všechno zde není jen na ozdobu. Na místě se opravdu dobře najíte. V hotelové restauraci si hosté mohou vychutnat speciální klobásy společnosti Boebel nebo se účastnit kurzů vaření.
Nedostanete steaky s cibulí ale klobásu s cibulí, nedáte si řízek ale klobásový řízek. Na výběr máte mnoho různých jídel s klobásou s chilli, s křenem nebo i s čokoládou či kávou uvnitř. Všechno naprosto prvotřídní kvality. Jako řezník z povolání se totiž vždy zaměřuje hlavně na kvalitu, a ne na kvantitu.
A on sám nezná nikoho, kdo by si šel pro maso raději do supermarketu než k němu.
Jen jeden
Navzdory celosvětovému zájmu ze strany turistů i společností, nemá Boebel zájem o rozšíření svého podnikání nebo franšízy.
„Chci být vlastníkem, který mluví se svými hosty a nejen podnikatelem, který chce vydělat peníze,“ říká.
Navíc je naprosto spokojen s tím, jak to funguje v současné době. Všech sedm pokojů je takřka vždy plně obsazeno, vydělává dost peněz a dle svých vlastních slov nemůže jíst více než dvě klobásy každý oběd nebo večeři. Pro něj v současné době není lepší život a po jiném ani netouží.